Er det tillatt for brud og brudgom å entre en kvinnesal sammen?

Ekteskap og samliv
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Assalamu alaykum. Er det haram for bruden og brudgommen å entre bryllupssamlingen sammen, selv om hallen er segregert med bare kvinner (iført full hijab)? Brudgommen blir vanligvis ikke lenge fordi han må dra slik at han kan delta på sin egen bryllupssamling, han kommer bare inn med bruden slik at andre folk kan se ham, og deretter drar han. Dette er praktisert i mange arabiske/asiatiske tradisjoner, men jeg vil vite om dette er akseptabelt i islam eller ikke.

Svar:

All perfekt lovprisning tilhører Allah, Herren over verdenene. Jeg bevitner at det finnes ingen verdig tilbedelse unntatt Allah, og at Muhammed (fred være med ham) er Hans slave og sendebud.

Muslimene bør ikke gjøre denne vanen eller fortsette med å gjøre det, selv om damene som brudgommen kommer inn til bærer hijab, for dette kan vekke fristelse. Videre er noen lærde (måtte Allah ha barmhjertighet med dem) av den oppfatning at det ikke er tillatt for en kvinne å se på en mann selv uten noe begjær. Når det gjelder at en kvinne ser på en mann med begjær, så er dette ikke tillatt ifølge alle de lærdes oppfatning (måtte Allah ha barmhjertighet med dem).

Det bør bemerkes at for den som vet at årsakene til fristelse er så mange nå til dags, så blir det klart for ham at det er umulig å unngå fristelse når en kvinne ser på en mann. Sannelig, å være trygg fra dette er uten sidestykke.

Allah vet best.


Denne fatwaen er basert på Islamweb.net sin fatwa: Bride and groom entering a women's hall together (oppsøkt 05.03.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger