Er det tillatt for kvinner å kle seg i trange klær foran andre kvinner og mahramer?

Påkledning og utseende
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Hva er kjennelsen for kvinner iført trange klær foran andre kvinner og mahramer?

Svar:

Lovpriset være Allah.

Å gå med trange klær som viser en kvinnes skjønnhet og som kan forårsake fristelser er haram, fordi Profeten (fred være med ham) sa: «Det finnes to typer av Helvetes folk som jeg ikke har sett: menn med pisker lik kveghaler som de slår folket med – dvs. som urett og undertrykkelse – og kvinner som er kledd, likevel nakne, villedede og leder andre vill.» Frasen «kledd, likevel nakne» har blitt tolket som at de bruker korte klær som ikke dekker den awrah som skal dekkes, eller at de bruker tynne klær som ikke forhindrer folk fra å se kvinnens hud, eller tettsittende klær som hindrer andre i å se (huden), men som viser en kvinnes skjønnhet.

Basert på dette er det ikke tillatt for en kvinne å bruke slike tettsittende klær unntatt foran den som hun har lov til å vise sin awrah for, nemlig ektemannen, for det er ingen awrah mellom mann og kone. Allah sier (oversettelse av betydningen):

«Bortsett fra deres koner eller (slavene) som deres høyre hender besitter, for da, er de fri fra skyld.»
[Koranen 23:6]

Og Aisha sa: «Profeten (fred være med ham) og jeg pleide å gjøre ghusl (fra janabah) fra samme kar, vi byttet på å dyppe våre hender i det.» Så det er ingen awrah mellom en mann og hans kone, men mellom en kvinne og hennes mahramer er hun forpliktet til å dekke sin awrah. Det er ikke tillatt å bruke tettsittende klær foran mahramer eller andre kvinner, hvis de er veldig trange og viser frem kvinnens skjønnhet.


Dette er en oversettelse av Shaykh Ibn Uthaymin sin fatwa: Ruling on women wearing tight clothes in front of women and mahrams (oppsøkt 02.11.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger