Oppfyller løse bukser kriteriene for hijab?

Påkledning og utseende
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Oppfyller vide bukser med en lang skjorte kriteriene for hijab?

Svar:

Lovpriset være Allah, verdenenes Herre.

Det å bruke bukse, uten et plagg over det som dekker det helt, uavhengig av type og stil, oppfyller ikke kravene for hijaben til en muslimsk kvinne. Det å bruke hijab innebærer ikke bare det å tildekke håret; det innebærer å tildekke hele kroppen. Årsaken for at en kvinne bærer hijab er først og fremst fordi Allah har beordret henne til å gjøre det. Så det er noe man gjør som hengivenhet til Han som har skapt oss og er dermed en tilbedelseshandling. Allah har ikke beordret å bruke hijab uten noen hensikt, faktisk har Han beordret det fordi det er det som er det beste for kvinnen.

I tillegg har det å bruke bukser uten et heldekkende plagg aldri vært klesdrakten til de kvinnelige ledsagerne til Profeten (fred være med ham) eller de tidligste generasjonene av muslimer. Dernest, hvis skjorten er lang og løs nok til at den dekker buksene ned til bakken så er det akseptabelt. Det at islam setter vilkår for klesdrakten til en muslimsk kvinne, er faktisk for å beskytte henne mot onde blikk, og holde henne unna alle former for trakassering. Sannheten er ikke det islams fiender hevder, at den islamske kleskoden er en undertrykkelse for kvinner. Det er et ubestridelig faktum at hijab virker som et skjold imot trakassering. Så man bærer det for Allah sin skyld, og samtidig ser man de positive resultatene det gir i samfunnet.

Allah sier (oversettelse av betydningen):

«… Så enhver som følger Min veiledning, skal verken gå vill, eller falle inn i nød og elendighet. Men enhver som vender seg bort fra Min påminnelse (dvs. verken tror på denne Koranen eller handler etter dens ordre, osv.) sannelig, for ham er et vanskelig liv, og Vi skal reise ham opp blind på Gjenoppstandelsens Dag.»
[Koranen 20:123-124]

Referer også til følgende fatwa for en detaljert beskrivelse av hva en islamsk hijab innebærer: Hva er kriteriene for en islamsk hijab?

Og Allah vet best.


Denne fatwaen er basert på Islamweb.net sin fatwa: Muslim woman wearing long pants (oppsøkt 10.07.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger