Spørsmål:

Hvis du kjøper en leilighet i en bygning i Norge, kan bygningen ta opp et lån med riba for å fikse ting på bygningen. Deretter får eierne av leilighetene i bygningen en økning i sine månedlige utgifter for å betale ned lånet. I noen bygninger kan du velge å betale din del med en gang, hvis du har råd til det, men i andre bygninger har du ikke denne muligheten.

Spørsmål:

Jeg jobber i en havneby og betjener skip på gjennomreise. De fleste av disse skipene er utenlandske, og arbeiderne er ikke-muslimer. Selskapets eier selger av og til svinekjøtt til disse skipene, så gir han salgsoverskuddet til oss ansatte. Vi aksepterer det med utgangspunkt i at salg av svinekjøtt til ikke-muslimer, er ikke haram, og det er ingen tekster i Koranen eller sunnah som sier at det exr haram å selge det til ikke-muslimer. Vi kan ikke sammenligne alkohol med svinekjøtt, for svinekjøtt eksisterte på Sendebudet (fred være med ham) sin tid, og hvis han ønsket å forby det, eller forbanne det, ville han ha gjort det slik han (fred være med ham) gjorde med alkohol. Men så var det noen som fikk oss til å tvile på om disse pengene er halal. Er det halal eller haram? Hvis vi ikke deltar i salget, gjør det noe om vi tar i mot denne fortjenesten hvis selskapets eier gir det til oss som en veldedighetshandling? Har vi rett til å godta veldedighet når vi vet dens opprinnelse? Er det noen hadith der Sendebudet (fred være med ham) uttalte klart og utvetydig at det er haram å selge svinekjøtt til ikke-muslimer? For svinekjøtt er ikke haram for bokens folk.

Spørsmål:

Jeg er muslim, og foreldrene mine er ikke det. De har skrevet i testamentet deres at alle eiendelene de har skal fordeles mellom meg, min bror og min søster (som heller ikke er muslimer). Hva er de islamske reglene for arv til muslimer som har ikke-muslimske foreldre?

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger