Er det en unnskyldning for å ikke handle etter Koranen at man ikke kan arabisk?

Annen tilbedelse
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Er det faktumet at Koranen ble åpenbart på arabisk, en rettferdiggjørelse eller unnskyldning for ikke-arabere (for ikke å handle etter den siden den ikke er åpenbart på deres språk)?

Svar:

Nei, det er ingen unnskyldning eller rettferdiggjørelse for ikke-arabere at Koranen ikke er på deres språk; det er heller opp til dem å lære språket, fordi hvis man er avhengig av å lære arabisk for å forstå Allahs Bok eller Sunnah til Allahs sendebud (fred være med ham), blir det wajib å lære arabisk. Dette er fordi enhver handling som må utføres, for å klare å utføre en plikt, får kjennelsen av å være obligatorisk [eller – alle handlinger som hvis de ikke utføres først, så blir ikke en obligatorisk handling utført, blir obligatorisk (selv om de ikke er obligatoriske i seg selv, som å gå til masjid for salatul jama`ah (for menn), siden en ikke kan utføre jama`ah i masjid uten at en går dit, så blir handlingen av å gå for å komme til masjid, wajib på den personen, og så videre...)].


Dette er en oversettelse av Shaykh Muhammad ibn Salih al-Uthaymin sin fatwa: Is not knowing Arabic an Excuse? (oppsøkt 24.11.13).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger