Hvordan kan vi vise godhet mot ikke-muslimer?

Da'wah (invitasjon til islam)
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Hvordan skal vi som muslimer behandle andre mennesker med et annet trosgrunnlag enn vårt eget?

Svar:

Lovpriset være Allah.

Man bør vise godhet og vennlighet mot ikke-muslimer. Det er det islam lærer oss og det vil gi et godt bilde av muslimer i samfunnet. Allah, måtte Han være opphøyet, sier (oversettelse av betydningen):

«Allah forbyr dere ikke å behandle de som ikke har kjempet mot dere av religiøse grunner og som ikke har drevet dere ut fra deres hjem, rettferdig og vennlig. Sannelig, Allah elsker de som handler med rettferdighet. Det er bare når det gjelder de som har kjempet mot dere av religiøse grunner, og drevet dere ut av deres hjem, og hjulpet til med å drive dere ut, at Allah har forbudt dere å inngå vennskap med dem. Og de som inngår vennskap med dem, de er de urettferdige.»
[Koranen 60:8-9]

Ibn Kathir (måtte Allah være fornøyd med ham) sa:

«Dette betyr: Han forbyr dere ikke å behandle andre mennesker med annen tro vennlig, når de ikke kriger mot dere av religiøse grunner. ‘Behandle rettferdig’ betyr å behandle dem vennlig, ‘og vennlig’ betyr rimelig, ‘Sannelig, Allah elsker de som handler med rettferdighet’.»
[Tafsir Ibn Kathir, 4/446]

En muslim vil bli belønnet for å behandle disse ikke-muslimene med godhet. Allah, måtte Han være opphøyet, sa om en av egenskapene til de rettvise, som er Paradisets folk (oversettelse av betydningen): «Og de gir mat, selv om de elsker den (eller ut av kjærlighet for Han), til miskin (den fattige), den foreldreløse, og fangen» [Koranen 76:8]

«Allah har pålagt oss å behandle fanger vennlig, og fangene på den tiden var mushrikin (polyteister).»
[Tafsir at-Tabari, 10/8364]

An-Nawawi (måtte Allah være barmhjertig med ham) sa i Al-Majmoo (6/237):

«Hvis du gir veldedighet til en ikke-muslim, slik som en jøde, kristen eller avgudsdyrker, så er dette tillatt, og vil bli belønnet som vanlig. Forfatteren av Al-Bayan sa: ‘As-Saymari sa: "Det samme gjelder for en ikke-muslim som kjemper mot muslimene. Beviset for dette er i verset der Allah, måtte Han være opphøyet, sier (oversettelse av betydningen): «Og de gir mat, selv om de elsker den (eller ut av kjærlighet for Han), til miskin (den fattige), den foreldreløse, og fangen.» [Koranen 76:8], og det er velkjent at en fange her refererer til en ikke-muslim som kjempet mot muslimene på denne tiden"’.»

Shaykh Ibn Uthaymin sa i sin kommentar til Soorah al-Baqarah (2:294):

«Når det gjelder ikke-muslimer, er det riktig å behandle dem vennlig så lenge de ikke er blant de som kjemper mot oss grunnet vår religion, eller som forsøker å drive oss ut fra våre hjem, fordi Allah, måtte Han være opphøyet, sier (oversettelse av betydningen): ‘Allah forbyr dere ikke å behandle de som ikke har kjempet mot dere av religiøse grunner og som ikke har drevet dere ut fra deres hjem, rettferdig og vennlig. Sannelig, Allah elsker de som handler med rettferdighet.’ [Koranen 60:8]»

Og Allah vet best.


Denne fatwaen er basert på IslamQA.com sin fatwa: There is nothing wrong with treating non-Muslims kindly if they are not fighting us (oppsøkt 14.06.13).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger