Hva er minimumsbeløpet (nisab) som kreves for å betale zakat i gull, sølv og moderne valuta?

Zakat og sadaqah (veldedighet)
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Jeg bor i USA. Hvor mye er nisab uz-zakat i amerikanske dollar?

Svar:

Nisab uz-zakat for naqd (gull og sølv) er definert som minimumsbeløpet av naqd spesifisert i sharia hvis under man ikke er pålagt å betale zakat, mens hvis ens formue overstiger det blir zakat påhvilende.

Og det er kjent at zakat ul-mal (formue) i sharia er påkrevd for de to naqd-typene – gull og sølv – og det som tjener deres formål i moderne tider (vanligvis referert til som kontanter), enten det er dollar eller riyal eller pund eller annet.

Nisab for gull slik vår Profet (fred være med ham) har informert oss om (og for myntenheter laget av gull) er 20 mithqaler, et mål som er tilsvarende 85 gram rent gull (1 mithqal = 4,25 gram). Det blir påhvilende for alle som eier et slikt beløp i hvilken som helst form å betale 2,5% zakat på det.

Nisab for sølv og myntenheter laget av sølv er 200 dirham, som er tilsvarende 595 gram rent sølv (1 dirham = 2,975 gram). Likeledes blir det påhvilende for alle som eier et slikt beløp i enhver form å betale 2,5% zakat på det.

Det er velkjent at det er en merkbar forskjell mellom nisab-verdien i gull og den av sølv i vår tid. Det sikreste for deg og det beste for en fattig person er at du vurderer hvor mange dollar du har som har vært i din besittelse et helt måneår (hijri, som er 354 dager), og om beløpet når nisab-verdien for sølv eller mer så betale 25 dollar for hver 1000 dollar (dvs. 2,5%), som skal brukes på de foreskrevne stønadsmottakerne slik spesifisert i sharia. Og vi ber Allah om å bistå oss og hjelpe oss med å lykkes i å opprettholde haqq ul-mal og måtte Allah velsigne vår profet Muhammed.


Dette er en oversettelse av Shaykh Muhammed Salih al-Munajjid sin fatwa: Minimum amount (nisaab) required to pay zakat in dollars (oppsøkt 18.01.15).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger