Er det tillatt for menn å bruke øreringer?

Påkledning og utseende
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Basert på vår religion, er det greit for menn å bruke øreringer (enten det er én eller flere) i islam, og er det greit for menn å bruke smykker som er i sølv og ikke gull? Jeg håper dette ikke er et dumt spørsmål fordi mange av de muslimske mennene jeg omgås bruker øreringer. Noen sier at medlemmene av Profeten (fred være med ham) sin stamme – Quraysh – pleide å bruke øreringer i gamle dager, og det er derfor det er greit for oss. Kan dere vennligst finne ut om dette er sant, og gi meg et bestemt svar? Tusen takk!

Svar:

Lovpriset være Allah.

Øreringer og armbånd er en type utsmykking for kvinner, og Ibn Abbas (måtte Allah være fornøyd med ham) berettet at: «Allahs Sendebud (fred være med ham) forbannet menn som gjør seg selv lik kvinner, og kvinner som gjør seg selv lik menn.» [Berettet av al-Bukhari, 5435]

Abu Hurayrah sa: «Allahs Sendebud forbannet menn som bruker kvinners klær, og kvinner som bruker menns klær.» [Berettet av Abu Dawood i as-Sunan, Kitab al-Libas, Bab fi Libas an-Nisa] Basert på dette er det ikke tillatt for menn å bruke øreringer eller neseringer.

Påstanden om at det er tillatt fordi Quraysh-folket pleide å gjøre det må for det første bevises, og hvor er beviset?

For det andre, selv om de pleide å gjøre dette i jahiliyyah (uvitenhetens tid før islam), kom islam og forbød menn å bruke utsmykkingen til kvinner eller å gjøre seg selv lik dem, som er tydelig fra hadithen sitert ovenfor. Det som betyr noe er islams kjennelse, ikke hva Quraysh eller andre stammer kan ha gjort.

For det tredje, den type kvinnelig utsmykking kjent blant Quraysh og andre, inkluderer øreringer, armbånd, ankelringer og armringer brukt på overarmen. Poenget er at disse er kjent som former for kvinners utsmykking siden eldre tider.

For det fjerde, islam har gitt menn tilstrekkelig handlingsrom til å kunne pryde seg selv ved å tillate dem å bruke sølvringer, slik Ibn Umar (måtte Allah være fornøyd med ham og hans far) berettet at Allahs Sendebud (fred være med ham) brukte en ring laget av sølv, og folket gjorde likeså. [Berettet av al-Bukhari, 5417] Islam tillater også menn å bære gull og sølv når det er nødvendig for å erstatte en mistet tann eller nese, og så videre.

Det er ingen hensikt å følge de nyeste motene som kommer og går, om det er å bruke øreringer og lignende i sine ører, neser, lepper, kinn og andre deler av kroppen. Og det er ingen hensikt i å imitere alle slags mulige folk som kommer med nye trender. Det er fordi Profeten (fred være med ham) sa: «Enhver som imiterer et folk, er en av dem.» [Berettet av Abu Dawood, as-Sunan, Kitab al-Libas, Bab Libas ash-Shuhrah] Enhver som gjør dette må angre til Allah og ikke argumentere basert på sine begjær. Allah er Den som leder til den rette vei.


Denne fatwaen er basert på Shaykh Muhammed Salih al-Munajjid sin fatwa: Earrings for Men (oppsøkt 04.01.15).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger