Hva er zuhd (askese)?

Sosial deltagelse
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Hva er zuhd (askese)? Betyr det å bruke rufsete klær, å faste hele tiden, og å holde seg borte fra samfunnet, eller noe annet?

Svar:

Lovpriset være Allah.

Zuhd betyr ikke å bruke rufsete klær, trekke seg unna folk og holde seg borte fra samfunnet, eller å faste hele tiden. Profeten (fred være med ham) er lederen av alle zahider (asketer), men han brukte nye klær; prydet seg for å møte delegasjoner, til jumu’ah og til eid; omgikk folk, oppfordret dem til å gjøre godt og lærte dem om deres religion; og han forbød sine følgesvenner (måtte Allah være fornøyd med dem) å faste hele tiden. Snarere betyr zuhd å unngå det som er haram og det som Allah hater; å unngå skryt av luksus og fråtsing i verdslige gleder; å fokusere på å gjøre tilbedelseshandlinger; og å gjøre den beste forberedelsen til det hinsidige. Den beste forklaringen på dette er livet til Profeten (fred være med ham).

Og Allah er kilden til styrke. Måtte Allah sende velsignelser og fred over profeten Muhammed og hans familie og følgesvenner. Sitat slutt.

[Den permanente komiteen for vitenskapelig forskning og fatwa-utgivelse]


Dette er en oversettelse av Den permanente komiteen for vitenskapelig forskning og fatwa-utgivelse sin fatwa: What is zuhd (asceticism)? (oppsøkt 06.03.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger