Kan en muslim arve fra en ikke-muslim?

Økonomi og finans
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Jeg er muslim, og foreldrene mine er ikke det. De har skrevet i testamentet deres at alle eiendelene de har skal fordeles mellom meg, min bror og min søster (som heller ikke er muslimer). Hva er de islamske reglene for arv til muslimer som har ikke-muslimske foreldre?

Svar:

Lovpriset være Allah.

En muslim er ikke tillatt å arve noe av formuen til en ikke-muslimsk slektning, som Profeten (fred være med ham) sa: «Den troende arver ikke fra en kafir (ikke-troende) og kafiren arver ikke fra en troende.» [Berettet av al-Bukhari, al-Fath 4283] Ifølge en annen beretning, sa han: «Muslimen arver ikke fra en kafir, og kafiren arver ikke fra en muslim.» [al-Bukhari, 6764] Allahs Sendebud (fred være med ham) sa også: «Folk som tilhører to ulike religioner arver ikke fra hverandre.» [Berettet av Abu Dawood i as-Sunan, Kitab al-Fara’id, og ansett som hasan av al-Albani i Sahih al-Jami, 7614] – for når religionens bånd er kuttet, er arvens bånd også kuttet, fordi det førstnevnte er grunnlaget for det sistnevnte.

Dog om en ikke-troende lager et testament som etterlater en tredjedel eller mindre av hans formue til sitt barn (sønn eller datter), er man berettiget til å ta det, fordi dette er et testament i motsetning til arv i henhold til et ikke-islamsk system. Denne forskjellen er velkjent i islamsk fiqh.

Og Allah vet best.


Dette er en oversettelse av Shaykh Muhammed Salih al-Munajjid sin fatwa: Inheritance from non-Muslims (oppsøkt 30.12.14).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger