Han skal reise og vil være utenlands i tre måneder; må han faste i ramadan?

Sawm (fasten og ramadan)
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Jeg skal, ved Allahs tillatelse, reise til Milano i Italia for min jobb, for å fullføre selskapets nye prosjekt. Det vil ta lang tid, hele tre måneder, og den velsignede måneden ramadan kommer mens jeg er der. Spørsmålet mitt er: Må jeg faste? Hvis jeg ikke faster, hva må jeg gjøre for å ta den igjen?

Svar:

Lovpriset være Allah.

Hvis en person reiser til et sted og bestemmer seg for å være der mer enn fire dager, kommer han under de samme reglene som en innbygger, i henhold til flertallet av lærde blant lovskolene Maliki, Shafa'i og Hanbali. Dermed har han samme forpliktelser som en innbygger når det gjelder faste, og å utføre bønner i sin helhet.

Det står i Fatawa al-Lajnah al-Da’imah (8/99):

Reise hvor konsesjonene for den reisende er foreskrevet, er det som til vanlig blir ansett som reise, og avstanden det gjelder er ca. 80 km. Hvis en person reiser denne avstanden eller lenger, kan han dra fordel av reisekonsesjonene, som å tørke over sokkene i tre dager og netter, slå sammen og forkorte bønner, og ikke faste i ramadan. Dersom den reisende har tenkt til å være i byen i mer enn fire dager gjelder ikke reisekonsesjonene for han, men om han har tenkt til å være der i fire dager eller mindre, så kan han benytte seg av disse konsesjonene. Den reisende som oppholder seg i byen, men som ikke vet når hans opphold der vil ende, og ikke har satt en bestemt tidsfrist for sitt opphold, kan benytte seg av reisekonsesjonene, selv om det er for en lang periode. Det er ingen forskjell mellom å reise på land eller sjø. Sitat slutt.

Basert på det, må du faste i ramadan og utføre bønner i sin helhet i denne perioden, med mindre du reiser fra by til by og avstanden mellom dem er 80 km eller mer. Hvis det er tilfellet er det tillatt for deg å ikke faste under reisen, og det er også tillatt for deg å forkorte bønner.

Og Allah vet best.


Dette er en oversettelse av av IslamQA.com sin fatwa: He is going to travel and will remain abroad for three months; does he have to fast Ramadan? (oppsøkt 08.07.13).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger