Er det tillatt å spørre en muslim om opphavet til kjøttet han serverer?

Mat og drikke
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Kan en gjest spørre sin vert om maten og drikken?

Svar:

Lovpriset være Allah.

Det ble berettet av Abu Hurayrah at Allahs Sendebud (fred være med ham) sa: «Når noen av dere går inn til sin muslimske bror og han tilbyr ham mat, la ham spise fra hans mat og ikke spørre om den. Og hvis han tilbyr ham noe å drikke, la ham drikke hva han har fått tilbydd og ikke spørre om det.» [Berettet av Ahmad, 8933. Denne hadith ble klassifisert som sahih av al-Albani i as-Silsilah as-Sahihah, 627]

Shaykh al-Albani sa:

«Den tilsynelatende meningen er at denne hadithen gjelder et tilfelle der en person mener det er mest sannsynlig at hans muslimske brors velstand er halal og at han unngår forbudte ting. Ellers er det tillatt, faktisk obligatorisk, å spørre, som i tilfellet av noen muslimer som har bosatt seg i ikke-muslimske land. I deres tilfelle og i lignende saker, må vi spørre dem om deres kjøtt, for eksempel om det er drept (med ikke-halal metoder) eller slaktet (i henhold til sharia).»
[As-Silsilah as-Sahihah, hadith 627]


Dette er en oversettelse av Shaykh Muhammed Salih al-Munajjid sin fatwa: Ruling on asking a Muslim about the source of the meat which he puts on the table (oppsøkt 20.01.15).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger