Kan man faste seks dager av shawwal mens man skylder dager for ramadan?

Sawm (fasten og ramadan)
Tekstinnstillinger
  • Mindre Liten Medium Stor Større
  • Standard Helvetica Segoe Georgia Times

Spørsmål:

Jeg vil vite alle de korrekte ahadith om å faste seks dager av shawwal, og må jeg ta igjen de manglende dagene fra ramadan først, eller kan jeg gjøre det senere?

Svar:

Lovpriset være Allah, verdenenes Herre, og måtte Hans fred og velsignelser være med vår profet Muhammed og hele hans familie og følgesvenner.

Profeten (fred være med ham) sa: «Enhver som faster i ramadan-måneden og deretter følger det med seks dager av shawwal vil bli [belønnet] som om han hadde fastet hele året.» [Berettet av Imam Muslim] I en annen hadith sa Profeten (fred være med ham): «Enhver som faster seks dager etter eid al-fitr vil bli belønnet som om han hadde fastet hele året. Enhver som gjør en god handling vil bli belønnet ti ganger.» [Ibn Majah og Shaykh al-Albani anser den som troverdig] Belønningen er for den som faster hele ramadan-måneden og deretter faster seks dager av shawwal. Ta derfor igjen de manglende dagene av ramadan først og deretter fast de seks dagene av shawwal.

Allah vet best.


Dette er en oversettelse av Islamweb.net sin fatwa: Fasting 6 days in Shawwal while owing days for Ramadan (oppsøkt 31.05.15).

0
Delinger

Følg oss på Facebook!

Hold deg oppdatert på når det kommer ut nye spørsmål og svar ved å følge oss på Facebook.

0
Delinger